Blue Flower

سيما بينا ، بانوي ترانه هاي محلي ايران در شهر سيدني كنسرتي به ياد ماندني بر پا داشت.
سيما بينا ،‌ بانوي ترانه هاي محلي  در استراليا
ديروز، سيما بينا ،‌ خواننده پر آوازه ايرانی ، با اجراي كم نظير خود  در سالن كورينگ گاي سيدني، شبي بياد ماندني را در  ياد و خاطره ايرانيان ساكن استراليا ثبت كرد.

استقبال از اين اجرا به حدي بود که تمامي طبقات اول و دوم سالن، كه  گنجايش800 نفر را داشت، مملو از مشتاقان هنر موسيقي ايراني بود كه اين حضور گسترده نشانگر آن است ، ايرانيان هر كجا كه باشند  اشتياق به شنيدن موسيقي بكر سرزمين ايران داشته و به  ريشه هاي  فرهنگي خود ارج مي دهند.
در كنسرت سيدني،‌ سيما بينا در سه بخش، برنامه خود را  اجرا كرد كه شامل موسيقي مقامي مازندراني ، موسيقي جنوب خراسان و موسيقي شمال خراسان بود.

موسيقي مقامي مازندران
توجه سيما بينا از سال 2000 ميلادي به  موسيقي مازندران  معطوف شد  كه اين امر سبب شد چندين سال، تحقيقات گسترده اي را در زمينه موسيقي مازندران نمايد و پس از ارتباط با گروههاي مختلف موسيقي در مازندران، به جمع كردن ترانه ها و نغمه هاي محلي  افتاده ترين نقاط  مازندران  پرداخته و آنها را ضبط و ارائه  نمايد .
سيما بينا دلايلي را كه به موسيقي  مازندران  توجه نشان داده اينگونه بازگو مي كند:" براي من پرداختن به موسيقي هر منطقه اي بيشتر از سر كنجكاوي است  و همين كنجكاوي بود كه مرا با موسيقي مازندراني و سپس هموطنان مازندراني آشنا كرد. "
سيما بينا معتقد است: "  انسان وقتي با موسيقي يك منطقه كار مي كند مي تواند بهترين شناخت را در خصوص روحيات مردم آن منطقه  بدست آورد  " و ادامه مي دهد : "‌جوهر روحيات و اخلاقيات را مي توان از روي موسيقي  و كارهاي فولكلور و سنتي دريافت  . "
در سيدني، در بخش موسيقی مازندرانی  سيما بينا قطعات گله رو بردن، ‌بانو، ‌كتولي ضربي،‌ گل شفتالو رنگ، آمي د پرجان، زمستون، پر جايي حال، حقاني ، لاره لاره و سماع حال را اجرا كرد كه بار اصلی اين بخش به دوش جمال محمدی بود که خود در مازندران به دنيا آمده است. محمدي علاوه بر کمانچه، در اين بخش،‌ لاله وا ( سازی بادی شبيه به نی ) نواخت. صدای اين ساز و تبحر محمدی در نواختن آن همراه با وسعت صدای سيما بينا قطعات دلپذيری آفريدند.
 محمدي درباره آينده موسيقي مازندران مي گويد: " موسيقي مازندران با كارهاي خانم سيما بينا آينده اي بسيار روشن دارد و ايشان چراع موسيقي محلي را در مازندران روشن كرد. بنظر من ديگر كمتر تصنيفي در موسيقي محلي مازندران وجود دارد كه از ديد خانم سيما بينا گمنام مانده باشد . خانم  سيما بينا  چهار صوت آوازي مازندراني را كار كرد كه بنطر من با اين كار، سرفصل موسيقي مازندران براي هميشه  مشخص شد." 
تاكنون سيما بينا در بيش از 12 كشور جهان،‌ قطعاتي از موسيقي محلي مازندران را به اجرا گذاشته  و كمك بزرگي  در شناساندن  موسيقي مازندران كرده است.
محمدي مي گويد: " سيما بينا جان تازه اي در موسيقي مردم مازندران دميده است. در حال حاضر مردم بسياري از روستاهاي مازندران شعرهاي سيما بينا را از بر مي خوانند و در بسياري از روستاهاي مازندران كه هنوز برق كشي نشده ، مردم سي دي هاي خانم سيما بينا  با استفاده از برقي كه از باطري تراكتور مي گيرند  گوش مي كنند ."

موسيقي جنوب و شمال خراسان
در  كنسرت سيدني قطعات بي نظير و دلنشيني از موسيقي جنوب و شمال خراسان اجرا شد كه بسيار مورد توجه  حاضرين قرار گرفت.
در بخش نخست، سيما بينا   ترانه هايي را به نام هاي ثمر گل،‌ عزيز، غريبي و دختر عمو  از موسيقي جنوب خراسان اجرا كرد. ساز اصلی اين منطقه دوتار است که توسط عليرضا شيروانی نوازنده جوان متولد شيروان و همراهي حنيف شهميرزادي نوازنده بربط اجرا شد.
در بخش موسيقي شمال خراسان،  آواز كردي كرمانج، آهنگ سبزه گل يار ، آواز خان جان و درنا و آهنگ شاد هالاي لايه اجرا شد.
سيما بينا در خصوص تفاوت موسيقي  شمال خراسان و جنوب خراسان  مي گويد: :" مردمان اين دو منطقه با هم  متفاوتند و طريقه زندگي و ارتباطشان با  يكديگر فرق دارد. منطقه جنوب خراسان، منطقه كويري  است و در تربت جام  كه مركزيت بيشتري در موسيقي دارد،  موسيقي با حالت عرفاني بيشتر وجود دارد. در اين منطقه ،  اشعار و قصه هاي مذهبي بيشتر است  كه اغلب اشعار مضموني خيلي سوخته و عرفاني دارند و از لحاظ ريتم،  موسيقي اين منطقه كندتر است. "
و  در توصيف موسيقي شمال خراسان ادامه مي دهد : " اما موسيقي شمال خراسان  خيلي حماسي تر و رزمي تر است كه اين امر بدلايل مختلف همچون وضعيت منطقه و سنت ها خاص اين منطقه  ،  همسايگي با تركمن ها و همچنين  كوچانده شدن كردها به منطقه شمال خراسان، شيروان و قوچان است . "
سيما بينا در ادامه مي گويد: "‌شمال خراسان ،‌ منطقه اي خيلي كوهستاني است  و نسبت به جنوب،  آب و هواي بهتر و خنك تري دارد . در موسيقي  اين منطقه  فريادهاي كوهستان خيلي شنيده مي شود كه در واقع به نوعي اعتراض هم هست . چون جنگ هاي قومي و درگيريهاي قومي در اين منطقه زياد بوده است .  البته جنبه هاي عرفاني هم وجود دارد و مردم اين منطقه موسيقي به زبان كردي، تركي و فارسي هم مي خوانند."
 در مجموع کار سيما بينا برای معرفی موسيقی محلی و شناساندن زمزمه های روزانه روستائيان ايرانی  کار ارزشمندی است. در حال حاضر سيما بينا بهمراه گروه  نوازندگان خود به نامهاي جلال محمدي،‌نوازنده نقاره، دايره و دف، ‌جمال محمدي نوازنده كمانچه و ساز محلي لاله وا، ‌حنيف شهميرزادي نوازنده عود، عليرضا شيرواني نوازنده دوتار در استراليا بسر مي برند و  قرار است در روزهاي هشتم و نهم ژوئن در شهرهاي آدلايد و پرث  كنسرت هاي خود را اجرا نمايند  .